Pressekontakt

Copenhagen Jazz Festival
Sankt Peders Stræde 28C, 2. sal
1453 København K
Tlf.: +45 3393 2013

Simon Christensen → simon@jazz.dk
Kommunikationsansvarlig

Lasse Stenvang → lasse@jazz.dk
Kommunikationsmedarbejder

Website: www.jazz.dk
Facebook: www.facebook.com/cphjazzfestival (Alle billeder i web-opløsning)
Twitter: www.twitter.com/cphjazz
YouTube: www.youtube.com/cphjazzfestival

→ Tilmeld dig presselisten her.

Copenhagen Jazz Festival 2014

Pressemateriale
→ Generel information (PDF)
→ Pressekit, Copenhagen Jazz Festival (ZIP)
→ Publikumsundersøgelse (PDF/RAPPORT)
→ PM: Copenhagen Jazz Festival 2013 – En varm hyldest til jazzbyen København (PDF)

Pressebilleder
→ Gregory Porter (JPG)
→ Concha Buika (JPG)
→ The John Scofield Überjam Band (JPG)
→ Christian McBride Trio (JPG)
→ Thurston Moore (JPG) / Mats Gustafsson (JPG) 

Om Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival er en årligt tilbagevendende musikfestival, der fejrer jazzen i alle dens mulige og umulige afskygninger. Festivalen har eksisteret i sin nuværende form siden 1979 og har med sine mere end tre årtier på bagen for længst markeret sig som en af Europas mest velrenommerede jazzfestivaler såvel som en af Danmarks absolut vigtigste musikbegivenheder overhovedet. Denne status er opnået dels ved år efter år at sammensætte et program med udgangspunkt i musikalsk kvalitet og originalitet, dels ved hele tiden at være opmærksom på nye tendenser i både dansk og international jazz.

Når Copenhagen Jazz Festivalen ruller henover byen, er København som forvandlet. Over alt spiller musikken: På torve og i parker, på caféer og værtshuse, i teatre og på museer og – ikke mindst – i byens største og flotteste koncertsale. I løbet af festivalens 10 dage præsenteres mere end 1.000 koncerter fordelt på over 100 scener rundt omkring i byen. Tilsammen bliver disse koncerter besøgt af over 250.000 glade gæster. Således viser festivalen, at jazzen fortsat stortrives i den historiske jazzby.

Bag Copenhagen Jazz Festival står Copenhagen Jazz Festival Fonden – en erhvervsdrivende fond med det formål at producere en international jazzfestival årligt i København og derigennem udvikle og styrke jazzmiljøet i Danmark. Foruden at arrangere en række koncerter selv, omkring 160 gratis- og betalingskoncerter , står fonden for den generelle markedsføring af alle festivalens koncerter. Fonden er non-profit, og skulle man ét år generere et overskud, anvendes midlerne i overensstemmelse med formålet og investeres i næste års jazzfestival.

Foruden festivalen i juli er fonden sekretariat for den landsdækkende jazzfestival Vinterjazz, der ligger i februar, samt arrangør af en række jazzkoncerter i det øvrige kalenderår – blandt andet i samarbejde med Statens Museum for Kunst.

Copenhagen Jazz Festival 2014 finder sted den 4.-13. juli.

 

Billeder

Generelle Fotos
→ Det Kongelige Teater, Foto: Jonas Pryner (JPG)
→ Statens Museum for Kunst, Foto: Kristoffer Juel Poulsen (JPG)
→ Kongens Have, Foto: Kristoffer Juel Poulsen (JPG)
→ Pop-up Orkester, Foto: Kristoffer Juel Poulsen (JPG)
→ Kulturhuset Islands Brygge, Foto: Kristoffer Juel Poulsen (JPG)
→ Kunstforeningen Gl. Strand, August Rosenbaum, Foto: Jonas Pryner (JPG)
→ Red Roof, DGI Byen, Foto: Jonas Pryner (JPG)
→ Sort Kaffe & Vinyl, Foto: Jonas Pryner (JPG)
→ Det Kongelige Teater, Choir Of Young Believers, Foto: Bobby Anwar (JPG)
→ Jazz for Kids 1, Foto: Kristoffer Juel Poulsen (JPG)
→ Jazz for Kids 2, Foto: Kristoffer Juel Poulsen (JPG)
→ Jazz for Kids 3, Foto: Kristoffer Juel Poulsen (JPG)

Fotos fra Copenhagen Jazz Festival 2013
→ Festivalplakat, Copenhagen Jazz Festival 2013 (JPG)
→ Logopakke, Copenhagen Jazz Festival 2013 (ZIP)
→ Chick Corea, Tivoli Congress Hall (JPG)
→ Charles Lloyd/Zakir Hussein/Eric Harland, SMK (JPG)
→ Macy Gray, Det Kongelige Teater (JPG)
→ Richard Bona, Det Kongelige Teater (JPG)
→ Tomasz Stanko, Jazzhouse (JPG)
→ August Rosenbaum, Skuespilshuset (JPG)
→ Medeski Martin & Wood, Det Kongelige Teater (JPG)
→ Thundercat, Jazzhouse (JPG)
→ Mark Turner, Jazzhouse (JPG)
→ The Ouagadougou Connection, Sankt Hans Torv (JPG)
→ Festivalplakat 2013 (JPG)
→ Logopakke 2013 (ZIP)

Vinterjazz 2014

Pressemateriale
→ Vinterjazz-tema (JPG)
→ Vinterjazz-logo 2014 (ZIP)
→ Vinterjazz-plakat 2014 (JPG/PDF)
→ Vinterjazz-program 2014, læs online (ISSUU)
→ Vinterjazz-program 2014, download (PDF)

Pressebilleder
→ Avishai Cohen’s Triveni – Foto: PR (JPG)
→ Jakob Bro Tentet feat. Peter Laugesen – Foto: Lasse Bech Martinusen (JPG)
→ Warren Wolf – Foto: PR (JPG)
→ Jazz’n'Poetry Søren Ulrik Thomsen – Foto: Gyldendal (JPG)
→ Palle Mikkelborg – Foto: PR (JPG)
→ Tim Berne – Foto: PR (JPG)
→ Vinterjazzens undergrund ILK på 5e – Foto: ILK Music (JPG)

 

Om Vinterjazz 2014

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival – den eneste af sin art i Danmark – og finder sted for 14. gang den 7.-23. februar 2014.

Vinterjazz i 2014-udgaven er større end nogensinde med mere end 400 koncerter fordelt på godt og vel 75 spillesteder i hele landet, hvilket er en markant fremgang i forhold til sidste års 300 koncerter på 60 spillesteder. Formålet med festivalen er dels at stille skarpt på de danske jazzspillesteder, som præsenterer jazz året rundt, og dels at skabe nye møder mellem musikere og publikum lokalt. Hvert spillested – uanset om det er en musikforening, et kulturhus, en jazzklub, et teater eller en café – bidrager med hver sin kunstneriske profil, og resultatet er et multifarvet, landsdækkende jazzfestival i bredformat med både internationale og danske navne.

Det trykte program udkommer den 15. januar på spillesteder og biblioteker over hele landet og bliver desuden distribueret på caféer og uddannelsesinstitutioner i de store byer. Vi har været nødt til at lave programmet endnu større end sidste år for at få plads til det hele. Vinterjazzens samlede line-up er nu også online på program-siden på jazz.dk og i Vinterjazzens officielle app “Live Jazz Danmark”.

Fakta om Vinterjazz
- Etableret i 2001
- 75 spillesteder, 400 koncerter
- Programmet udkommer i 20.000 eksemplarer
- Landsdækkende musikfestival (den eneste landsdækkende musikfestival af sin type i Danmark)
- Starter altid første fredag i februar og varer 17 dage
- Vinterjazzen har til formål at styrke dansk jazz ved at sætte fokus på jazzklubberne
- Arrangør er Copenhagen Jazz Festivals sekretariat

Hovednavne på Vinterjazz 2014
Programmet rummer vanen tro både store internationale navne, cremen af dansk jazz og musik fra den progressive danske undergrund. Der er mulighed for at opleve de nylige modtagere af Danish Music Awards Jazz, som for eksempel Jacob Anderskov, Emil de Waal+, Aske Drasbæk og Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter, og koncerter inden for temaer som Future Sound of Jazz, Jazz’n'Poetry, Jazz Tributes og Børnejazz.

Læg i særdeleshed mærke til de internationale (gæste)stjerner, som kan opleves både på Jylland eller Fyn samt i hovedstaden, som for eksempel newyork-saxofonisten Tim Berne, den israelsk-amerikanske trompetist Avishai Cohen, den etiopiske gruppe Fendika, den italienske pianist Enrico Pieranunzi med DR Big Bandet, samt Jakob Bros dansk-amerikanske tentet med forfatteren Peter Laugesen og Sinne Eegs dansk-amerikanske trio med Martin Schack og Larry Koonse. I Storkøbenhavn er som sædvanlig større tæthed og fuldt program på byens store og små jazzklubber – samt særlige venues som Den Sorte Diamant, Koncertkirken, Kulturhuset Islands Brygge, Koncerthuset m.fl.

Avishai Cohen’s Triveni (US), Bobo Stenson Trio (SE), Warren Wolf feat. Christoffersen/Vadsholt/Williams (US/DK), Fendika (ET), Enrico Pieranunzi med DR Big Bandet (IT/DK), Dahl/Rogers/Hutchinson – Standards Trio (DK/US), BB&C – Tim Berne, Jim Black & Nels Cline (US), Lotte Anker Trio, Jakob Bro Tentet feat. Peter Laugesen (DK/US), Jesper Zeuthen Plus, Maria Laurette Friis solo, Torben Snekkestad (NO), Aarhus Jazz Orchestra feat. Dennis Mackrel & Jesper Thilo (DK/US), Mikkel Ploug Group feat. Loren Stillman & Tommy Crane (DK/US), Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter, Forest Swords (UK), Lite (JP), Moderat (DE), Papir, Benjamin Koppel New Nordic Quartet (IS/SE/DK), Aske Drasbæk Group, Makiko Hirabayashi Trio (JP/DK), Dørge/Becker/Carlsen, Bo Stief “Dream Team”, Sinne Eeg Trio feat. Martin Schack & Larry Koonse (DK/US), Nikolaj Bentzon Trio feat. Winard Harper (DK/US), Mikkelborg/Dahl/Davies, Marc Bernstein & Good People feat. Sinne Eeg, Emil de Waal + Gustaf Ljunggren & Søren Kjærgaard feat. Elith “Nulle” Nykjær, Børnejazz med Tom McEwan/Jesper Løvdal/Hugo Rasmussen og mere end 400 flere…

Hav en god festival, hvor end i landet du befinder dig!